Hotel:
Tarif de la: pana la:

Stele hotel: Cauta Hoteluri Bucuresti
» Meniu

Calator prin Bucuresti – mic ghid turistic

Din anul 1862, Bucurestiul este Capitala Romaniei, perioada in care s-a dezvoltat foarte mult si au aparut primele institutii de importanta nationala, ale caror cladiri le putem admira si astazi: Camera de Comert si Industrie (1858), Bursa de Valori Bucuresti (1881), Banca Nationala a Romaniei (1858). Tot in acea perioada au fost inaugurate prima linile de tramvai electric si iluminatul public electric. Una dintre cele mai prospere perioade pentru Bucuresti a fost cea interbelica, perioada in care Bucurestiul producea o cota de 17% din industria romaneasca.

Bucurestiul contemporan

Astazi Capitala Romaniei are o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori. Anual in Bucuresti sosesc aproximativ 1milion de turisti, o cifra mica daca facem o comparatie cu alte capitale europene ce sunt vizitate anual de peste 14 milioane de turisti, cum este cazul Parisului.

In prezent, majoritatea oaspetilor sositi in Bucuresti sunt in proportie de 90% turisti de business si 10% de leisure. Numarul obiectivelor culturale din Bucuresti, este destul de mare, cu siguranta avem ce oferi turistilor.

Sa descoperim Bucurestiul de azi

Calatoria in Bucuresti poate incepe cu o plimbare cu “autobuzele rosii, Bucharest City Tour, traseul este destul de complex, dureaza aproximativ 50 de minute turul si astfel va puteti familiariza cu Bucurestiul.

Turul orasului cu autobuzul supra-etajat

Cu ocazia acestui tur prin Bucuresti, puteti descoperi si admira cladiri vechi si faimoase prin arhitectura si istoricul lor, parcuri si monumente sau cladiri noi cu arhitectura contemporana, nonconformista:

- Piata Presei Libere si Piata Charles de Gaulle cu celebrul Parc Herastrau si Casa Presei - Muzeul Satului ce gazduieste istoria specifica fiecarei zone din Romania, cu povestile si casutele ei, alaturi de Muzeul Taranului Roman unde regasim modul de viata stravechi al stramosilor

- Arcul de Triumf, simbol al victoriei Romaniei in primul razboi mondial

- Muzeul Antipa, recent renovat si modernizat, ce povesteste prin exponatele sale despre evolutia vietii pe pamant

Lista este lunga si putem continua cu Muzeul National de Geologie, Palatul Victoria si Ateneul Roman sau Palatul Telefoanelor, Muzeul National de Istorie dar si Palatul Parlamentului.

In Piata Unirii veti admira Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc si CurteaVeche, iar in Piata Universitatii veti intalni faimoasa cladire a Universitatii Bucuresti si Teatrul National, celebra cladire care initial a avut ca forma arhitecturala palaria fostului director si celebru dramaturg I. L. Caragiale.

La fel de interesanta este si Piata Romana unde se inalta Academia de Studii Economice.

Sfaturi utile pentru turisti

    In cazul in care alegeti sa ajungeti cu un taxi la aceste obiective si nu cu transportul in comun, va recomandam sa va uitati cu atentie la tariful afisat, intrucat sunt foarte multe taxiuri particulare ce practica tarife de 2-3 ori mai mari decat unul obisnuit. Va recomandam companiile de taxi cunoscute: Meridian, Cristaxi, Cobalcescu, Grand, Fly.

Pentru vizita in Bucuresti, in ceea ce priveste cazarea, va recomandam un hotel in centrul orasului, dar in cazul in care bugetul nu va permite, cautati sa alegeti un hotel ce se afla la mica distanta fata de statiile de metrou sau autobuz.

Hotel-bucuresti.com – ghidul dumneavoastra in Bucuresti

    Pe portalul Hotel-bucuresti.com, veti gasi informatii utile si complete despre hotelurile din Bucuresti. Tarifele sunt actualizate, permitandu-va sa efectuati o rezervare intr-un timp foarte scurt.

Dupa ce aceasta excursie v-a deschis apetitul pentru a descoperi mai in detaliu farmecul capitalei, puteti lua orasul la pas pentru a simti mai bine pulsul orasului.

Gasiti mai jos adresele celor mai importante obiective din Bucuresti.

  Adrese:
    Biserica Curtea Veche -Str. Sepcari nr. 22 bis(Statie de metrou Unirii)
    Biserica Stavropoleos -Str. Stavropoleos nr. 4 (Statie de metrou Unirii)
    Biserica Kretzulescu - Calea Victoriei nr. 47 (Statie de metrou Universitate)
    Biserica Domnita Balasa - Str. Apostoli Petru si Pavel nr. 60 (Statie de metrou Unirii)
    Minastirea Darvari - Str. Schitul Darvari nr. 3 (Statie de metrou Piata Romana )
    Hanul lui Manuc - Str. Franceza nr. 62 (Statie de metrou Unirii)
    Curtea Veche - Str. Franceza nr. 25-31(Statie de metrou Unirii)
    Ateneul Roman - Str. Franklin nr. 1 /Tel.: 021.315.68.75 (Statie de metrou Piata Romana)

    Opera Nationala din Bucuresti - Bd. Mihail Kogalniceanu 70-72 /Tel.: 021.314.69.80 (Statie de metrou Eroilor)
    Teatrul National din Bucuresti - Bd. Nicolae Balcescu nr. 2/Tel: 021. 213.14. 71.71(Statie de metrou Universitate)
    Cercul Militar National - Bd. Regina Elisabeta nr. 21(Statie de metrou Universitate)
    Muzeul Satului - Soseaua Kiseleff nr. 28 (Statie de metrou Aviatorilor)
    Muzeul Taranului Roman - Soseaua Kiseleff nr. 3 (Statie de metrou Victoriei )
    Muzeul National de Arta - Calea Victoriei 49-53 (Statie de metrou Universitate)
    Muzeul de Istorie a Romaniei - Calea Victoriei nr. 12 (Statie de metrou Universitate)
    Muzeul de Istorie a Municipiului Bucuresti - Bd. Bratianu nr. 2 (Statie de metrou Universitate)